Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila J.B.Č. ]

26. 05. 2020. 23:41   >>  23:42

EVARISTE NDAJIŠIMIJE

Kandidat vlasti novi predsjednik Burundija

Kandidat vladajuće stranke u afričkoj državi Burundi Evariste Ndajišimije pobijedio je na predsjedničkim izborima u toj zemlji, objavila je izborna komisija.

Ndajišimije je osvojio 69 odsto glasova u prvom krugu izbora 20. maja. Pošto je dobio više od 50 odsto glasova, drugi krug neće biti održan.

Ndajišimije (52) bi na dužnost trebalo da stupi u avgustu, kao nasljednik Pjera Nkurunzize koji je predsjednik od 2005. godine.

Obojica su iz vladajuće stranke Nacionalni savjet za odbranu demokratije koja je saopštila da će Pjer Nkurunziza po isteku mandata imati titulu "vrhovnog vođe".

Mnogi vjeruju da će Nkurunziza imati veliki uticaj na novog predsjednika.

Na izbore na kojima je učestvovalo sedam kandidata izašlo je više od četiri od 11 miliona stanovnika Burundija.

Drugo mjesto zauzeo je lider opozicione stranke Nacionalne snage oslobođenja Agaton Rvasa, koji je dobio 24 odsto glasova.

Rvasa je rekao da je izbore obilježila krađa glasova, pošto je u nekim okruzima bilo više ubačenih glasačkih listića nego što ima registrovanih birača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније