Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.Lj. ]

18. 05. 2020. 12:39 >> 12:43

AVIO-GIGANT

Emirejts otpušta 30.000 radnika?

Jedan od divova svjetskog avio saobraćaja, Emirejts, razmatra otpuštanje čak 30.000 ljudi.

 

Najveći svjetski prevoznik na dugim letovima mogao bi da smanji ukupan broj zaposlenih, koji je u martu iznosio 105.000, za čak 30 odsto, jer smanjuje troškove i ponovo usklađuje svoj posao kako bi se nosio sa padom putovanja koji će trajati godinama, ocijenili su ljudi upoznati s tim problemom, navodi Blumberg.

Grupacija u državnom vlasništvu prikupila je 1,2 milijarde dolara novog finansiranja u prvom tromesečju i sada je prisiljena da traži finansijsku pomoć od Dubaija, prenosi seebiz.

Emirejts razmišlja i o ubrzanju povlačenja iz svoje flote masivnih dvospratnih aviona A380, koji mogu da prime više od 500 putnika.

Kako se navodi, Emirejts, najveći operator super-džambo aviona Erbus SE, saopštio je da razmatra nivoe "troškova i resursa" u odnosu na projekcije, dok se priprema za nastavak letova nakon dvomesečne pauze.

Međunarodno udruženje avio prevoza (IATA) saopštila je prošle nedjelje da se avio saobraćaj neće vratiti na nivo prije epidemije korona virusa do 2023. godine, kao i da će sljedeće godine saobraćaj biti niži za 24 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније