Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

13. 05. 2020. 23:30   >>  23:53

TRAMP PORUČIO

Vlasti u Kaliforniji odmah da omoguće rad u "Tesli"

Američki predsjednik Donald Tramp umiješao se u sukob direktora kompanije Tesla Elona Maska s kalifornijskim vlastima, poručujući da se Masku mora omogućiti rad fabrike za proizvodnju automobila.

"Kalifornija mora da omoguĆi Elonu Masku momentalno otvaranje fabrike za proizvodnju automobila Tesla. To se može uraditi brzo i bezbjedno", napisao je Tramp na Tviteru.

Podsjetimo, juče je Elon Mask otvorio svoju fabriku za proizvodnju automobila Tesla u Kaliforniji, uprkos zabrani rada koja je na snazi u toj američkoj državi. Mask je prethodno izjavio kako će fabriku i sjedište kompanije premjestiti iz Kalifornije, ukoliko vlasti ne dozvole otvaranje u kontekstu restrikcija zbog pandemije.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom je na jučerašnjoj konferenciji za novinare izjavio da nije upućen u detalje sukoba Maska s lokalnim vlastima, ali je zainteresovan za dalju saradnju te države s Teslom, prenosi Sputnjik.

Fabrika električnih automobila prestala je sa proizvodnjom 26. marta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније