Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

13. 05. 2020. 23:18 >> 23:24

MERKEL PORUČILA

Njemačka da pomogne evropskim partnerima

Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je juče na sastanku svoga konzervativnog bloka u Bundestagu da Njemačka mora pomoći svojim susjedima u oživljavanju ekonomija.

Kako piše Rojters, pozivajući se na iskaze nekoliko učesnika sastanka, Merkel je kazala da je Njemačkoj, kao izvoznoj zemlji, ključno da i njeni partneri napreduju.

Rojters navodi kako se od velikih evropskih zemalja Njemačka najuspješnije nosi sa suzbijanjem širenja koronavirusa, dijelom zahvaljujući masovnim testiranjima koja su dovela do djelimičnog ponovnog otvaranja ekonomije.

Pritom, Merkel smatra da nikome nije u interesu da samo Njemačka bude snažna nakon krize, prenose učesnici sastanka njene riječi.

Njemačka kancelarka se složila sa čelnikom konzervativnog parlamentarnog bloka CDU/CSU Ralfom Brinkhausom da će Njemačka morati transferisati znatno više finansijskih sredstava prema Briselu, a u odlučivanje o toj pomoći će biti uključen i Bundestag.

Brinkhaus je ranije rekao da Njemačka želi pomoći svojim partnerima iz EU, no da mora znati za šta će milijarde biti iskorištene. Pritom, očekuje se da će Evropska komisija sljedeće sedmice predstaviti revidirani predlog budžeta.

Stručnjak za budžet CDU-a Eckhardt Rehberg na sastanku je upozorio da će se u Njemačkoj vjerovatno tek 2023. nivo prihoda od poreza vratiti na prošlogodišnji nivo, dok će prihodi ove godine biti niži za 6,5 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније