Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, Objavila: R.B. ]

11. 05. 2020. 21:09   >>  21:08

POMPEO

"Loše je kada Kina i S. Koreja kriju informacije"

Američki državni sekretar Majk Pompeo izdvojio je Kinu i Sjevernu Koreju kao zemlje u kojima se događaju "loše stvari" pošto vlasti stanovništvu uskraćuju informacije.

U intervjuu za jednu radio stanicu, Pompeo je rekao da u njegovoj zemlji vladu na odgovornost pozivaju mediji, navodi južnokorejska novinska agencija Jonhap.

"Gledajući šta se u današnje vrijeme događa unutar drugih zemalja u kojima informacije bivaju uskraćene - bilo da se to dešava u Sjevernoj Koreji ili u Kini, gdje ljudi nemaju pristup osnovnim informacijama - možete vidjeti da se dešavaju loše stvari", dodao je Pompeo.

"Komunistička partija Kine pokušala je da suzbije informacije o (korona) virusu, o tome gdje se on prvo pojavio, kako je sve počelo i kako je on prenošen između ljudi, pa je čak iskoristila Svjetsku zdravstvenu organizaciju da bi širila tu tezu", rekao je Pompeo.

Kako podsjeća Jonhap, vlasti Sjeverne Koreje tvrde da u toj zemlji nema potvrđenih slučajeva korona virusa a, barem javno, odbile su pomoć Sjedinjenih Američkih Država u borbi protiv pandemije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније