Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 10. 2013. 12:09 >> 12:17

NAKON NEKOLIKO SATI

Oslobođen premijer Libije

Libijski premijer Ali Zidan oslobođen je samo nekoliko sati nakon što ga kidnapovala jedinica za borbu protiv kriminala nekadašnje pobunjeničke grupe, koja je navela da je uhapšen.


Vijest o njegovom oslobađanju saopštili su bezbjednosni izvor i poslanik u libijskom parlamentu, prenose agencije.

Premijera Libije rano jutros iz hotela Korintija u Tripoliju otela je grupa nekadašnjih pobunjenika, navodeći da je on uhapšen. Ta grupa obavijestila je na Fejsbuku da je uhapsila Zejdana na zahtev tužilaštva.

Kako je kazalo obezbjeđenje hotela, cijela akcija u hotelu je izgledala kao zvanično hapšenje.

Podsjetimo, prije pet dana su američki specijalci izveli akciju u Tripoliju i uhvatili Abu Anal AL Libija, traženog zbog bombaških napada na američke ambasade u Africi iz 1998.

Ta otmica je razbjesnela libijsku vladu, a američki komandosi su osumnjičenog teroristu Al Kaide odveli na ispitivanje na jedan ratni brod.

Posle akcije američkih komandosa u subotu, libijska vlada se našla pod udarom kritike, posebno nekih bivših pobunjeničkih grupa iz revolta 2011. godine u kojem je svrgnut libijski vođa Moamer Gadafi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније