Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ b92; ]

10. 05. 2020. 14:28 >> 14:25

ZBOG PRIVATNE KLINIKE

Austrija: Hirurg napustio operaciju, pacijent umro

Na univerzitetskoj klinici "Kepler" u Lincu u Austriji, pacijent je umro zbog neprofesionalnog ponašanja jednog ljekara, piše dnevnik "Oberesterajhiše Nahrihten".

Glavni ljekar tokom operacije napustio je hirurški zahvat i prepustio nastavak kolegi, zbog termina koji je imao u privatnoj ordinaciji, ističe list.

Tokom operacije 77-godišnjeg pacijenta, koji je helikopterom prebačen u bolnicu zbog naprsnuća aorte, ljekar, koji je predvodio hirurški tim, za vrijeme trajanja kritične faze predao je intervenciju kolegi i napustio bolnicu, tvrdi dnevnik.

Nakon što je glavni ljekar napustio bolnicu došlo je do komplikacija tokom operacije i pacijent je umro.

Šef Odjeljenja za koronarnu hirurgiju Andreas Cirer rekao je listu da nije uobičajeno da tokom operacije dođe do predaje hirurške intervencije asistirajućem ljekaru. Najavio je da će detaljne okolnosti te predaje biti biti provjerene.

Ukazao je, međutim, da je smrtnost u takvim zahvatima veoma visoka i iznosi 15 do 20 odsto. I direktor bolnice Ferdinand Valdengerger ukazao je da je data u nalog istraga i da je hirurg suspendovan dok se situacija ne riješi.

Trenutno, dodaje, nema naznaka za stručnu grešku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније