Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 10. 2013. 23:15 >> 23:15

SAD

Pogubljen 35 godina nakon presude

U američkoj državi Arizona izvršena je smrtna kazna nad najstarijim osuđenikom, skoro 35 godina pošto mu je izrečena presuda za ubistvo.

Edvardu Haroldu Šad Džunioru (71) data je smrtonosna doza pentobarbitala i on je proglašen mrtvim u 10:12 sati po lokalnom vremenu u državnom zatvoru u Florenci, prenijela je agencija AP.

Šad je bio na uslovnoj slobodi zbog slučajnog davljenja svog seksualnog partnera u Juti 1968. , kada je bio optužen za novo ubistvo Lorimera Liroj Grova (74). 

Uhapšen je tokom vožnje žrtvinog automobila marke "kadilak" nekoliko sedmica nakon što je pronađeno Grovovo telo 1978. južno od Preskota, s konopcem oko vrata. 

Osuđen je na smrt zbog ubistva Grova 1979. i ponovo 1985., pošto je prethodna presuda bila izbačena. Presudu je potvrdio Vrhovni sud 1989. od kada su uložene niz žalbi i čije se izvršenje čekalo 35 godina, dodaje AFP. 

Današnje pogubljenje je 35-to od 1992. u Arizoni, a 121. u istoriji te američke države, među kojima su se našle dvije zatvorenice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније