Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, Objavila: R.B. ]

06. 05. 2020. 23:05 >> 23:03

U JERUSALIMU

Vjernici ponovo kod Zida plača

Vjernici se vraćaju na Zid plača u Jerusalimu, dok se najsvetije mjesto za molitvu u judaizmu postepeno ponovo otvara pod olakšanim merama za suzbijanje epidemije korona virusa.

Prema revidiranim pravilima, do 300 posjetilaca istovremeno može pristupiti Zidu plača, ostatku dva drevna jevrejska hrama u Jerusalimskom starom gradu, uz obavezno nošenje maski, prenosi Rojters.

"Vjernici koji su toliko žudjeli da posjete sveto kamenje i mole se pred njim, mogu se vratiti na Zid plača, pridržavajući se mjera ministarstva zdravlja", rekao je glavni rabin te lokacije, Šmuel Rabinović.

Ali molitveni prostor, koji bi na vrhuncu vjerskih praznika privukao na hiljade ljudi, sada je podijeljen pregradama praveći privremene odjeljke od koji svaki može da primi 19 vjernika. Za jevrejsku molitvenu praksu potreban je kvorum od 10, podsjeća agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније