Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

05. 05. 2020. 14:22   >>  14:20

POVODOM POBJEDE NAD NACIZMOM

Putin odlikovao Kim Džong Una

Ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovao je sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una prigodnom ratnom medaljom povodom 75-godišnjice pobjede nad nacističkom Njemačkom, saopštila je danas ruska ambasada u Pjongjangu.

Ratno odlikovanje je lideru Sjeverne Koreje dodeljeno zbog uloge u očuvanju sjećanja na sovjetske vojnike koji su poginuli na sjevernokorejskoj teritoriji, navodi se u saopštenju.

Ruski ambasador u Sjevernoj Koreji, Aleksandar Macegora uručio je danas priznanje ministru spoljnih poslova te zemlje Ri Son-gvonu. Kim Džong Un, za koga se šuškalo da je bolestan, nije prisustvao ceremoniji.

Slike sa susreta u Pjongjangu pokazuju kako ruski i sjevernokorejski zvaničnici nose zaštitne maske iako Sjeverna Koreja nije do sada prijavila ni jedan slučaj zaraze korona virusom.

Prošle godine Rusija je pozvala Kima da posjeti Moskvu 9.maja i prisustvuje vojnoj paradi povodom 75-ogodišnjice pobjede u Drugom svjetskom ratu, ali je Putin prošlog mjeseca odlučio da se parada odloži na neodređeno vrijeme zbog pandemije.

Prije pet godina, sjevernokorejski lider odbio je isti poziv za 70-ogodišnjicu obilježavanja, a kao razlog naveo je domaće poslove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније