Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

04. 05. 2020. 22:52 >> 22:56

KOMERSANT PIŠE

"Rusija ispostavila račun SAD za pomoć od 600.000 dolara"

Rusija je isporučila Americi račun na nešto više od 600.000 dolara za humanitarnu pomoć koju joj je dostavila u borbi protiv korona virusa, ali je Amerika postavila pitanje koristi te pomoći, piše danas moskovski dnevnik Komersant.

Komersant navodi, pozivajući se na Ej Bi Si njuz (ABC News), da je Rusija dostavila SAD 45 aparata za mehaničku ventilaciju pluća, maske koje potpuno prekrivaju lice, medicinske rukavice, zaštitnu medicinsku odjeću.

List navodi da dostavljeni aparati za vještačku ventilaciju pluća nijesu predviđeni za napon u mreži od 110 volti, koliko je u Americi, već za 220.

Navodi se takođe da nije jasna funkcija zaštitnih maski M-95, koje odgovaraju vojnim standardima od bioloških i hemijskih napada, pošto su medicinarima neophodne maske sa klasom zaštite 95.

Komersant podsjeća da je portparol Kremlja Dmitrij Peskov naveo da je isporuka Americi "humanitarna", a da je rusko Ministarstvo spoljnih poslova Rusije na društvenim mrežama postavilo saopštenje o tome sa haštegom #RussiaHelps. U isto vrijeme, dodaje list, američki Stejt Department je isticao komercijalni karakter te pomoći.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније