Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

03. 05. 2020. 23:26   >>  23:28

VLASTI SAOPŠTILE

Venecuela: Osujećen napad s mora

Venecuelanski zvaničnici saopštili su danas da su zaustavili napad naoružane grupe, a u toj akciji ubijeno je osam napadača, dok su dvojica uhapšena.

Napadači su brodom došli do lučkog grada La Guaira, gdje se napad dogodio.

Ministar unutrašnjih poslova Nestor Reverol je rekao da su napadači "teroristi plaćenici" koji su stigli iz Kolumbije u namjeri da sruše venecuelansku vladu i stvore "haos".

Lider Socijalističke partije Diosdado Cabeljo rekao je da su dvojica napadača saslušani.

Venecuela se posljednjih godina, za vrijeme mandata predsjednika Nikolasa Madura, nalazi u velikoj političkoj i ekonomskoj krizi.

Urušavanje javnog sektora i službi kao što su vodovod, elektroprivreda i zdravstvo dovelo je do migracije gotovo pet miliona ljudi.

Oko 60 zemalja podržava opozicionara Huana Gvaida kao legitimnog predsjednika.

SAD predvode u kampanji za svrgavanje Madura, kog optužuju da profitira od nafte. Zbog toga su povećale sankcije kako bi urušile naftni sistem Venecuele, koji je najveći izvor prihoda države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније