Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

b92/tanjug [ Objavila: M.L.B. ]

02. 05. 2020. 09:20   >>  09:24

OSNIVAČ "TESLE"

Tvitom snizio vrijednost kompanije za 14 milijardi $

Osnivač kompanije "Tesla" Ilon Mask "obrisao" je 14 milijardi dolara vrijednosti preduzeća nakon što je tvitovao da je njegova cijena previsoka.

Maskov tvit je takođe smanjio tri milijarde dolara njegovog udjela u "Tesli", pošto su se investitori odmah povukli iz kompanije, prenosi Bi-Bi-Si.

"Teslina cijena akcija je previsoka po mom mišljenju", napisao je u jednom od nekoliko tvitova, među kojima su i oni u kojima se zavjetuje da će prodati svoj imetak.

U drugom tvitu objavio je da je njegova djevojka ljuta na njega, dok je jedan tvit jednostavno glasio: "Bijes, bijes protiv umiranja svjetlosti svijesti."

"Volstrit žurnal" objavio je da je milijarder negirao da je tvit o cijeni akcija "Tesle" bio šala.

Cijena "Teslinih" akcija porasla je ove godine, podižući vrijednost proizvođača električnih automobila na blizu 100 milijardi dolara, što bi Masku moglo da donese bonus isplatu od nekoliko stotina miliona dolara.

Maskovi ironični komentari svakako zadaju glavobolje investitorima i utiču na cijene deonica, a ovo nije prvi put da se milijarder "igra" na ovaj način.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније