Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila: M.L.B. ]

02. 05. 2020. 07:00 >> 07:06
3

KCNA

Objavljeno da se Kim Džong Un pojavio u javnosti

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un pojavio se u javnosti prvi put poslije 20 dana, u vrijeme spekulacija o njegovom zdravstvenom stanju, javila je danas sjevernokorejska državna agencija KCNA.

Prema navodima KCNA, Kim je prisustvovao ceremoniji povodom završetka fabrike đubriva u Sunčeonu, blizu glavnog grada Pjongjanga, s drugim zvaničnicima, među kojima je bila i njegova sestra Kim Jo Džong.

Fotografije s ceremonije za sada nijesu objavljene.

Kim je posljednji put viđen 11. aprila, na sastanku Politbiroa vladajuće Radničke partije Koreje.

Spekulacije o njegovom zdravlju počele su da kruže pošto se 15. aprila nije pojavio na proslavi najvažnijeg državnog praznika, godišnjice rođenja njegovog dede Kim Il Sunga, osnivača Sjeverne Koreje.

Dok su prethodnih nedjelja kružile glasine o Kimovom lošem stanju, čak i smrti, vlada Južne Koreje objavila je da Kim od 13. aprila boravi u oblasti grada Vonsan i da u Severnoj Koreji "nijesu uočena nikakva sumnjiva kretanja".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније