Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

20. 04. 2020. 20:13 >> 20:11

OKONČANA POLITIČKA KRIZA

U Izraelu formiraju "vladu nacionalnog jedinstva"

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu i njegov politički rival Beni Ganc potpisali su sporazum o osnivanju "vanredne vlade nacionalnog jedinstva", saopštile su večeras Netanjahuova konzervatvina partija Likud i Gancova stranka centra "Plavo i bijelo".

Time je okončana politička paraliza koja je trajala mjesecima i izbjegnuti su i četvrti uzastopni izbori za nešto više od godinu dana, navodi AP.

Sporazum je potpisan ubrzo pošto su te dvije partije objavile zajedničko saopštenje da će se Ganc i Netanjahu sastati u premijerovoj rezidenciji u Jerusalimu.

Poslije izbora 2. marta, trećih za manje od godinu dana, na kojima ponovo nije bilo jasnog pobjednika, Ganc i Netanjahu su se dogovorili da pokušaju da obrazuju "vanrednu vladu jedinstva" koja bi se bavila rastućom krizom zbog pandemije.

Uslovi sporauma nijesu objavljeni, ali su izraelski mediji javili da će mandat vlade biti tri godine i da će premijer najprije biti Netanjahu, a Ganc će u drugoj polovini mandata.

Očekuje se da će u vladi biti Netanjahuovi saveznici, desničarske i vjerske partije.

Sporazum će Ganc i Netanjahu, kako se očekuje, zvanično pitpisati poslije Dana nezavisnosti Izraela, 28. aprila.

Izraelski TV Kanal dva javlja da sporazum sadrži većinu Netanjahuovih zahteva o postavljanju sudija i aneksiji djelova okupirane Zapadne obale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније