Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila: M.L.B. ]

12. 04. 2020. 07:10 >> 07:09
3

PAPA PORUČIO

Uskrs daje nadu u najmračnijem času

Uskrs nudi poruku nade u "najmračnijem času" za ljude, rekao je sinoć papa Franjo na misi u bazilici svetog Petra, na kojoj nikoga nije bilo zbog pandemije korona virusa.

Papa je strahove današnjeg vremena uporedio sa strahom Isusovih sljedbenika dan nakon njegovog raspeća.

"Oni su, kao i mi, vidjeli dramu patnje, neočekivane tragedije koja se desila iznenada. Vidjeli su smrt i ona im je pritisla srca. Bol je bio pomiješan sa strahom. I tada je postojao strah od budućnosti i svega što će morati ponovo da se izgradi. Za njih, kao i za nas, to je bio najmračniji trenutak", naveo je poglavar Katoličke crkve.

Uskršnja misa u bazilici je među najsimboličnijim ceremonijama u Vatikanu.

Vjernici ulaze u mrak, izuzev svjetlosti svijeća. Sam papa drži visoku uskršnju svijeću. Onda se svjetla u crkvi upale, kao znak radosti.

Ali ove noći, crkva je bila osvijetljena i prazna, a koraci pape i njegove malobrojne pratnje jasno su se čuli dok su išli ka oltaru.

Papa Franjo je poručio vjernicima da posiju sjeme nade malim gestovima brige.

Papa je, ipak, priznao da nije lako biti optimista rekavši da "dok dani prolaze i strah raste, čak i najjača nada može da se raspe".

Franja je opisao uskršnju poruku kao "poruku nade" i pozvao hrišćane da budu "glasnici života u vremenu smrti".

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније