Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

09. 04. 2020. 23:50 >> 23:42
1

NEVRIJEME U GRČKOJ

Uginulo nekoliko hiljada ptica selica

Nekoliko hiljada ptica selica, među kojima su i laste, uginulo je tokom leta od Afrike prema sjevernoj Evropi, upozorili su danas ornitolozi i dodali da su ptice stradale od jakog vjetra posljednjih dana u Grčkoj.

"Zbog jakih vjetrova posebno na Egejskom moru, posljednja tri dana nekoliko hiljada malih ptica je uginulo ili teško povrijeđeno", izjavila je Marija Ganoti, predstavnica udruženja Anima koje se bavi zaštitom divlje faune.

Ona je rekla da je to "velika katastrofa", pošto su uginule ptice bile na ulicama Atine, na balkonima stanova, u blizini jednog jezera na Peloponezu kao i na ostrvima Egejskog mora.

Anima je navela da je noć između 5. i 6. aprila bila "katastrofalna" za ptice selice zbog jakih vjetrova, pada temperature i kiše u nekim područjima Grčke.

Udruženje je pozvalo građane i vozače da vode računa na ulicama gdje se ptice često odmaraju iscrpljene poslije nekoliko hiljada kilometara letjenja.

Jugoistočni dio Evrope i Grčka često su prolazne stanice za nekoliko stotina hiljada ptica selica koje svake godine prelijeću Sredozemnom more u proljeće i na jesen.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније