Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

25. 03. 2020. 22:09 >> 22:02
2

GUTEREŠ

"Koronavirus prijeti čitavom čovječanstvu"

Pandemija koronavirusa prijeti čitavom čovječanstvu, izjavio je danas generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Gutereš koji je pokrenuo "Globalan plan humanitarnog reagovanja", nakon poziva na doniranje kako bi se prikupile dvije milijarde dolara.

Na ovu prijetnju "čitavo čovječanstvo mora da odgovori. Akcija i solidarnost na svjetskom nivou su od kljčnog značaja", rekao je Gutereš u video izjavi i ocijenio da "individualni odgovori zemalja neće biti dovoljni".

Kako je precizirao, cilj tog plana jeste da se "omogući borba protiv virusa u najsiromašnijim zemljama svijeta i da bi se odgovorilo na potrebe najugroženijih ljudi, posebno žena i djece, starijih osoba, hendikepiranih i hroničnih bolesnika".

Pandemija koronavirusa je do danas odnijela 19.246 života širom svijeta od izbijanja u decembru 2019. u Kini, dok je 427.000 ljudi zaraženo.

Poziv UN na donacije, što je skromna suma s obzirom na 2.000 milijardi koje je deblokirao Vašington za američku privredu, namijenjen je pokrivanju perioda između aprila i decembra 2020.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније