Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M. ]

19. 03. 2020. 10:55 >> 10:52
1

DRŽAVLJANKA CG U AUSTRALIJI

Nema vanrednog stanja, ali ni ulaska stranaca

Državljanka Crne Gore koja živi u Australiji Vesna Kljajević Bašnec za Radio Crne Gore kaže da nije tačna informacija da je uvedeno vanredno stanje u Australiji. Najnovija mjera, koja važi od danas, je zabrana ulaska osoba koje nisu državljani te države. Kaže i da nije tačna informacija da je pronađena vakcina protiv virusa korona, međutim, kako kaže, naučnici rade na tome.

Sve više zaraženih je i u Australiji, prema poslednjim podacima koje je objavila Vlada ukupno je 565 zaraženih dok je 6 osoba preminulo od posljedica kovida 19.

Polako se zatvaraju pozorišta, kina, tržni centri, a zabranjeni su koncerti i sva okupljanja.

Državne škole i fakulteti i dalje rade uprkos negodovanju roditelja, dok se privatne škole zatvaraju, izjavila je za Radio Crne Gore naša državljanka Vesna Kljajević Bašnec.

“Netačna je informacija da je uvedeno vanredno stanje u Australiji. Najnovija mjera, koja važi od danas, je zabrana ulaska osoba koje nisu državljani te države. Takođe, nije tačna informacija da je pronađena vakcina protiv korone, međutim, naučnici su na putu da pronađu lijek koji će olakšati ozdravljenje oboljelih, predviđa se do kraja godine”,kaže za Radio Crne Gore Kljajević Bašnec.

Panika od pandemije kovida 19 nije zaobišla ni stanovnike Australije, kaže Vesna Kljajević-Bašnec i objašnjava da je ovih dana bila neuobičajena slika u trgovinama i supermarketima:prazni rafovi i gomilanje zaliha.

Premijer Australije zbog toga se posebno obratio naciji i upozorio da nema razloga za takvu situaciju s bzirom da proizvode hranu za 70 miliona stanovnika a da na tom kontinentu živi 25 miliona stanovnika.

Svjetsku javnost privukla je i informavija da je poznati glumac Tom Henks, koji je bio u samoizolaciji u Low Coastu, zbog poboljšanog zdravstvenog stanja,otputovao za Ameriku-potvrdila je za Radio CG naša državljanka Vesna Kljajević Bašnec.

Gorica Vukićević, RCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније