Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

18. 03. 2020. 22:18   >>  22:16

SUZBIJANJE VIRUSA

Turska zatvara granicu sa Grčkom i Bugarskom

Turska je danas saopštila da zatvara granicu sa Grčkom i Bugarskom u okviru mjera za suzbijanje širenja korona virusa.

Granični prelazi sa ove dvije zemlje biće zatvoreni za putnike počev od danas u ponoć, odnosno u 21 čas po GMT, javila je novinska agencija DHA pozivajući se na tursko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Više hiljada migranata od prošlog mjeseca nalazi se na grčkoj granici u nastojanju da se domogne Evrope.

Turska je posljednjih dana suspendovala vazdušni saobraćaj sa 20 zemalja i preduzela mjere, poput zatvaranja škola, u borbi protiv korona virusa.

Ova zemlja, koja ima oko četiri miliona izbjeglica, uglavnom iz Sirije, krajem februara je odlučila da omogući prolaz izbjeglicama ka Evropi što je dovelo do tenzija Ankare sa Evropskom unijom.

EU je optužila turskog predsjednika Redžepa Erdogana da instrumentalizuje pitanje izbjeglica i pozvala ga da poštuje sporazum iz marta 2016. koji predviđa da migranti ostanu u Turskoj, u zamjenu za evropsku finansijsku pomoć.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније