Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

14. 03. 2020. 19:11   >>  19:10

181 SLUČAJ ZARAZE

U Sloveniji još 30 oboljelih od korona virusa

U Sloveniji je na korona virus danas potvrđeno još 30 pozitivnih slučajeva, pa je sada ukupno 181 osoba zaražena.

Testirano je ukupno 5.639 uzoraka, rečeno je danas na konferenciji za novinare nove slovenske vlade, prenosi Hina.

Predsjednik vlade i čelnik kriznog štaba za korona virus Janez Janša ponovio je da je u novoj fazi epidemije tog virusa u Sloveniji najvažnija samoizolacija.

"To je daleko najvažnija mjera, nijedna druga ne može više koristiti za usporavanje širenja virusa", kazao je Janša.

Zbog porasta broja slučajeva poslednjih dana menja se i metodologija testiranja i odnosa prema onima koji su zaraženi.

Janša je rekao da je njegova vlada donijela niz mjera za vrijeme epidemije te da nabavljaju potrebnu zaštitnu opremu i sredstva čiji deficit je veliki.

Infektolozi iz Infektološke klinike u Ljubljani, u kojoj se sada liječe isključivo zaraženi korona virusom, rekli su na konferenciji za novinare da se od sada više neće testirati oni koji se javljaju ljekarima zbog bolesti disajnih puteva nego će se upućivati u dvonedjeljnu kućnu izolaciju.

Samo ako se njihovo stanje ne bude popravljalo moći će da se testiraju na korona virus i eventualno hospitalizuju, sve u cilju da bude što više kapaciteta u bolnicama za teže slučajeve, piše Hina.

U Istarskoj županiji u Hrvatskoj od sjutra će biti uvedene nove mejre zbog korona virusa.

Kako je saopštio Štab za civilnu zaštitu ugostiteljski objekti neće raditi do 14. aprila, a ta se mjera ne odnosi na dostavu hrane i rad narodne kuhinje.

Načelnik županijskog Štaba civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je da će dostava i narodna kuhinja raditi uz maksimalne mjere predostrožnosti.

On je još je jednom apelovao na građane da se pridržavaju zdravstvenih i epidemioloških uputstava, pogotovo oni koji "šetaju" među ljudima, njih 1.000, a imaju mjeru izolacije.

Pozvao ih je da budu kod kuće, da se ponašaju odgovorno, sa što manje kontakta van i unutar porodice, javila je Hina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније