Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

13. 03. 2020. 17:10 >> 17:09

NA DVIJE SEDMICE

Vanredno stanje u Španiji zbog virusa

Španski premijer Pedro Sančes je danas objavio dvonedjeljno vanredno stanje radi suzbijanja širenje novog korona virusa.

Sančes je rekao da će vanredno stanje omogućiti Vladi da "mobiliše sve resurse", uključujući vojsku, u cilju sprečavanja naglog rasta novooboljelih.

On se obratio naciji putem televizije pošto je Ministarstvo zdravlja objavilo da je zaraza korona virusom potvrđena kod 4,209 osoba, od kojih je gotovo polovina u Madridu. To je povećanje od 33 odsto u odnosu na prethodni dan.

U Španiji je od zaraze umrlo 120 osoba, a 189 se oporavilo.

Sančes je upozorio da bi broj oboljelih u Španiji sljedeće nedjelje mogao da skoči na više od 10.000 potvrđenih slučajeva.

Uvođenje vanrednog stanja omogućava vladi u Madridu da ograniči slobodu kretanja, da legalno konfiskuje robu i da preuzme kontrolu nad industrijama i privatnim objektima, uključujući privatne bolnice, naveo je Sančes.

Vlasti takođe mogu da narede mjere za osiguranje snabdijevanja hranom i nastavak industrijske proizvodnje.

List El Pais javio je da bi posljedica mogla da bude i odlaganje izbora u dva španska regiona, zakazanih za 5. april.

Španija je među zemljama Evrope u najvećem riziku da doživi kolaps zdravstvenog sistema koji je zadesio Italiju. U Italiji je zaraza potvrđena kod 15.113 osoba, od kojih je umrlo 1.016.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније