Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

13. 03. 2020. 21:49 >> 21:46

ZBOG KORONAVIRUSA

Svi sastanci u UN otkazani

Članica misije Filipina pri Ujedinjenim nacijama pozitivna je na koronavirus, navodi se u dopisu misijama. To je prvi slučaj te bolesti u sjedištu UN u Njujorku.

"Misija Filipina od danas je zatvorena i svim članovima osoblja je naređeno da se stave u samoizolaciju i da potraže medicinsku pomoć ako pokažu simptome. Pretpostavljamo da smo svi zaraženi", napisala je ambasadorka Filipina pri UN Kira Azucena.

Ona je rekla da se bolesna Filipinka posljednji put pojavila u sjedištu UN u ponedjeljak i da je tamo provela oko pola sata, ali da tada nije imala simptome, prenosi Rojters. Azucena je dodala da je žena simptome dobila u utorak i da se odmah javila ljekaru.

Nekoliko sastanaka u UN planiranih za danas je odloženo. Prema informacijama sa sajta UN, u misiji Filipina je 12 diplomata.

Australijski ministar unutrašnjih poslova Piter Daton izjavio je danas da su testovi pokazali da je pozitivan na korona virus.

"Jutros sam se probudio sa temperaturom i suvim grlom. Odmah sam kontaktirao Ministarstvo zdravlja Kvinslenda i naknadno se testirao na KOVID-19", naveo je Daton u saopštenju koji je objavila njegova kancelarija, prenosi Rojters.

On je dodao da je test bio pozitivan, ali da se osjeća dobro. U Australiji je zabilježeno 156 slučaja koronavirusa i tri žrtve, ali vlasti očekuju da će se to brzo povećati narednih nedjelja pošto na taj kontinent stiže zima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније