Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

12. 03. 2020. 22:57   >>  22:53

MJERE U SAUDIJSKOJ ARABIJI

Zabranjeni letovi i putovanja u EU

Saudijska Arabija je zbog koronavirusa proširila zabranu letjenja i putovanja u Evropsku uniju i 12 drugih zemalja, nakon što je preko noći prijavila 24 nova slučaja, te sada ima ukupno 45 zaraženih.

Građani i stanovnici pogođenih područja imaju 72 sata da se vrate u kraljevstvo, rekla je državna novinska agencija SPA, citirajući službeni izvor ministarstva unutrašnjih poslova.

Takođe je obustavljen putnički saobraćaj na svim graničnim prelazima s Jordanom, a komercijalni i teretni saobraćaj još je dopušten.

Kraljevstvo je zabranilo putovanje u 19 zemalja, uključujući i susjedne arapske zemlje, te je rečeno da će se s 500.000 rijala kažnjavati sve one koji pri ulasku u zemlju ne prilože informacije o svome zdravlju i putnim detaljima.

Ostale preventivne mjere uključuju zatvaranje regije Katif, poznate po proizvodnji nafte, gdje se nalazi većina oboljelih.

Otkazan je hadž u Meku, zatvorene su škole i kina širom zemlje, otkazane su konferencije i sportski događaji, te je otkazan sastanak ministara G20 koji se trebao održati sljedeće sedmice.

Uz EU, zabrana se odnosi i na Švajcarsku, Indiju, Pakistan, Šri Lanku, Filipine, Sudan, Etiopiju, Južni Sudan, Eritreju, Keniju, Džibuti i Somaliju.

Milioni migrantskih radnika u Saudijskoj Arabiji dolaze iz ovih zemalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније