Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

08. 03. 2020. 17:05 >> 17:05

"U BIBLIOTECI KAO U KAVEZU"

Papa održao nedjeljnu molitvu preko videolinka

Papa Franjo je danas održao nedjeljnu molitvu preko Interneta iz Vatikana, umjesto sa prozora koji gleda na crkvu Svetog Petra, kako bi spriječio okupljanje ljudi tokom epidemije koronavirusa u Italiji.

On je, međutim, otišao do prozora i mahnuo stotinama vjernika koji su se okupili na trgu koji često privlači desetine hiljada ljudi, prenio je Rojters.

Većina okupljenih održavala je sigurnu udaljenost među sobom dok su gledali papino obraćanje na četiri mega-ekrana.

"Pomalo je čudan Angelus sa papom koji je u svojoj biblioteci kao u kavezu, ali ja vas vidim i blizu sam vas", rekao je papa.

To je prvi put da je papa nedjeljnu molitvu održao putem videolinka od 2013. godine od kada je izabran na tu funkciju, osim kada je putovao izvan Rima.

"U molitvi sam blizu svima koji trpe zbog sadašnje epidemije koronavirusa i sa svima koji o njima brinu", istakao je papa.

On je ohrabrio vjernike "da žive ovaj težak trenutak uz pomoć snage vjere, sigurnosti nade i žara milosrđa".

Tokom obraćanja, papa je, takođe, apelovao na okončanje sukoba na sjeverozapadu Sirije.

"Ne bi trebalo da skinemo pogled sa ove humanitarne krize", rekao je papa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније