Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.L.B. ]

01. 03. 2020. 09:10 >> 09:07

POSLJEDNJI PODACI

U Kini opada broj zaraženih, u svijetu se širi

U Kini opada broj zaraženih od koronavirusa, u Evropi on raste, a u Americi je od posljedica virusa preminula prva osoba.

U Kini je do sada zabilježen 79.251 slučaj zaraze, od čega je umrlo 2.835 osoba.

Iran ima najveći broj umrlih izvan Kine, ukupno 43, a broj zaraženih porastao je na 593.

Južna Koreja takođe se bori s velikim brojem zaraženih 3.150, uključujući 813 novih slučajeva, a umrlih je 17.

U Japanu je zaraženo više od 700 ljudi, prenosi Tanjug.

Francuska je zabranila sva javna okupljanja više od pet hiljada osoba u zatvorenom prostoru pošto se broj zaraženih od koronavirusa danas skoro udvostručio.

U Nemačkoj je zaraženo oko 100 osoba, a u Norveškoj 15.

Prva žrtva koronavirusa u SAD je žena u kasnim pedesetim godinama, kod koje je već registrovan visok rizik po zdravlje.

Predsjednik Donald Tramp je rekao da su 22 osobe zaražene koronavirusom u SAD i dodao da će vjerovatno biti još slučajeva, prenosi AP.

Još osam osoba preminulo je danas u Italiji od koronavirusa čime se ukupan broj žrtava popeo na 29, dok je 1.128 zaraženo, saopštile su italijanske vlasti.

Broj zaraženih korona virusom u Velikoj Britaniji porastao je danas na 23, u Austriji na devet, a prvi slučaj zabilježen je u Luksemburgu.

Ekvador je u subotu potvrdio prvi slučaj zaraze korona virusom, kao i Katar. U Pakistanu je oboljelo četiri osobe, u Iraku 13.

U Hrvatskoj je potvrđen šesti slučaj korona virusa kod muškarca iz Rijeke, a koji je bio u bliskom kontaktu s ranije obolelima u tom gradu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније