Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, Objavila: R.B. ]

29. 02. 2020. 15:00 >> 15:00

ODLUKA IZNENADILA

Kralj Malezije imenovao novog premijera

Sultan Abdulah imenovao je bivšeg ministra unutrašnjih poslova Muhjidina Jasina za novog premijera Malezije. Do toga je došlo samo pet dana nakon ostavke Mahatira Mohamada, najstarijeg svjetskog predsjednika vlade.

Kralj Abdulah je donio iznenađujuću odluku, kojom je nakon političke krize u drugi plan stavio 94-godišnjeg Mahatira, najstarijeg premijera, i njegovog dosadašnjeg koalicionog partnera Anvara Ibrahima.

Iako su Mahatir i Anvar saopštili da su se ponovo udružili, kraljevska palata je u obrazloženju navela da je kralj odluku donio zato što Jasin vjerovatno ima podršku većine u parlamentu.

Muhjidin, koji će zakletvu položiti sjutra, izjavio je da od svih građana Malezije traži samo da prihvate odluku koju je objavila kraljevska palata, prenosi Rojters.

Muhjidin (72) ima podršku bivše vladajuće pratije Ujedinjena malezijska narodna organizacija (UMNO), koju je poslije šest decenija s vlasti smijenio Mahatirov i Anvarov savez Pakatan Harapan, uz pomoć antikorupcijske platforme.

Bivšem premijeru iz redova UMNO Nadžibu Razaku sudi se zbog umiješanosti u višemilionsku pronevjeru državnog investicionog fonda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније