Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, Objavila: R.B. ]

29. 02. 2020. 23:59   >>  16:31

"EU DA ISPUNI OBEĆANJA"

Erdogan tvrdi da je 18 hiljada izbjeglica prešlo granicu

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je zamolio ruskog kolegu Vladimira Putina da odstupi u Siriji i da pusti Tursku da se sama pozabavi sirijskim vladinim snagama.

On je rekao da je poslije njegove najave da će otvoriti granice ka Evropi, 18 hiljada migranata prešlo granicu sa Grčkom i da će taj broj rasti.

"Nećemo zatvoriti vrata izbjeglicama. Evropska unija mora da ispunjava obećanja", kazao je Erdogan u Istanbulu.

Kako navodi AP, Grčka Erdoganovu odluku da otvori granice nakon pogibije 33 vojnika u Siriji vidi kao namjeran pokušaj da izvrši pritisak na evropske zemlje.

Na granici Turske i Grčke drugi dan zaredom grčki policajci su upotrijebili suzavac protiv migranata koji su ih gađali kamenjem.

Grčke vlasti pokušavaju da spriječe ulazak migranata koji su pohrlili na granicu nakon najave Erdogana da će im otovoriti put ka EU.

Turska se sporazumom sa Evropskom Unijom iz 2016. godine saglasila da zaustavi migrantski talas ka Evropi u zamjenu za finansijsku pomoć.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније