Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 02. 2020. 22:46   >>  22:45

TRAMP SAOPŠTIO

"Potpisujemo sporazum s talibanima"

Predsjednik Donald Tramp kaže da će SAD uskoro potpisati sporazum s talibanima i vladom Avganistana, što bi omogućilo povlačenje američkih vojnika iz te zemlje.

Američke trupe su u Avganistanu još od 2001, kada su nakon terorističkih napada 11. septembra, izvršile invaziju na tu zemlju i uklonile talibane s vlasti.

Državni sekretar Majk Pompeo odlazi u Katar, gdje će biti svjedok potpisivanja sporazuma s talibanima u Dohi, dok će ministar obrane Mark Esper "dati zajedničku izjavu" s vladom u Kabulu, objavio je Tramp, prenosi "Raša tudej".

"Ako talibani i vlada Avganistana ispune ove obaveze, imaćemo snažan put naprijed da okončamo rat u Avganistanu i vratimo svoje trupe kući", navodi Tramp.

On je predstojeće obaveze opisao kao "važan korak ka trajnom miru u novom Avganistanu, oslobođenom Al Kaide, Islamske države i bilo koje druge terorističke grupe koja bi nam željela naneti štetu" i pozvao narod Avganistana "da iskoristi ovu priliku za mir i novu budućnost".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније