Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS, Objavila: R.B. ]

26. 02. 2020. 22:50   >>  22:48 1

"PEPELJASTA SRIJEDA"

Papa se rukovao s vjernicima u Vatikanu

Vatikan nastavlja sa planovima pape Franja povodom obilježavanja "pepeljaste srijede" ili prvog dana uskršnjeg posta, iako su mise, u drugim djelovima Italije, otkazane zbog koronavirusa.

Papa Franja je na Trgu Svetog Petra u Vatikanu uputio molitve žrtvama koronavirusa i medicinskom osoblju koje ih liječi.

Hiljade okupljenih vjernika nosili su zaštitne maske, a papa je poljubio jedno dijete dok je prolazio preko trga u svom papamobilu i rukovao se sa vjernicima koji su sjedeli u prvom redu, iako obično samo maše.

"Još jednom želim da izrazim bliskost sa onima koji pate od koronavirusa i sa zdravstvenim radnicima koji ih liječe, kao i civilnim vlastima i svima koji pomažu pacijentima u zaustavljanju zaraze", rekao je papa.

Kasnije u toku dana papa će obilježiti "pepeljastu srijedu" kojom počinje uskršnji post.

Mjere zaštite preduzete su i u drugim katoličkim zemljama, pa su tako na Filipinima sveštenici posipali pepeo po glavama vjernika, umjesto da stavljaju znak krsta na čelo, dok je u Veneciji otkazana misa u crkvi Svetog Marka, prenosi AP.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније