Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 02. 2013. 21:36 >> 21:34

ANKETA

Polovina Britanaca bi glasala za izlazak iz EU

Fajnesl Tajms je objavio rezultate ankete prema kojoj bi se polovina Britanaca izjasnila za izlazak iz Evropske unije (EU) ako bi sada bio organizovan referendum o ovom pitanju.

Prema anketi koju je realizovao Harris Interacktive za FT 33 posto ispitanika bilo za ostanak u EU-u, 17 posto ne bi glasalo, a 50 posto bi se izjasnilo za izlazak iz Evrope.

 

 


Polovina anketiranih je za organiziranje referenduma koji je obećao premijer Dejvid Kameron, koji želi da ponovo pregovara o odnosima svoje zemlje s Biselom kako bi povratio neka ovlašćenja, a zatim novi sporazum do kraja 2017. godine dao svojim sunarodnajcima na odobrenje.

Oko 45 posto ispitanika misli da njihova zemlja izvlači prednosti iz EU-a, dok 34 posto misli suprotno, ali 33 posto ispitanika misli da bi britanska ekonomija bila jača izvan Evrope dok 37 posto misli da ništa ne bi promijenio izlazak iz nje.

Ova anketa je urađena između 29. januara i 6. februara na uzorku od 2.114 odraslih osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније