Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

26. 02. 2020. 15:10   >>  15:08

MALEZIJA

Premijer u ostavci spreman i da se vrati

Premijer Malezije u ostavci Mahathir Mohamad, koji je prije dva dana podnio ostavku, rekao je da će se vratiti na funkciju ukoliko dobije većinu u parlamentu.

On se danas prvi put nakon podnošenja ostavke obratio javnosti rekavši da je odustao od nastojanja da pokaže da nije željan moći i da će se vratiti ako bude izabran, ali će i prihvatiti ukoliko neko drugi bude izabran.

Ako mu se pruži prilika, kako je naveo, formiraće vladu koja nije partijski usmjerena, već će prednost dati nacionalnim interesima.

Malezijski kralj Abdulah je ranije danas završio dvodnevne konsultacije sa svih 222 poslanika kako bi utvrdio koga podržavaju kao premijera i da li žele nove izbore.

Uloga kralja je u Maleziji uglavnom ceremonijalna, ali imenuje osobu sa većinskom podrškom u parlamentu za premijera.

Mohamed je podnio prije dva dana ostavku kralju, neposredno pošto su njegovi politički saveznici pokušali da sruše vladu.

Devedeset četvorogodišnji Mohamed je bio najstariji premijer na svijetu.

Ostavka je uslijedila u jeku glasina da bi mogao da formira novu koaliciju bez svog ranije određenog nasljednika Anvara Ibrahima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније