Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

26. 02. 2020. 11:17 >> 11:16

KORONAVIRUS U SVIJETU

Petoro maloljetnika zaraženo u Italiji

Petero maloljetnika zaraženo je koronavirusom u Italiji. Četvoro ih je u Lombardiji i jedan u Venetu. U Lombardiji je dvoje hospitalizovano. Koriere dela sera ne navodi koje dvoje djece je u bolnici, ali navode da je u bolnici curica od četiri godine, te da su zaražena dva 10-godišnjaka i jedan 15-godišnjak.

Italijanska turistkinja umrla je u austrijskom Bad Kleinkirchheim.

U Francuskoj jedna osoba umrla je od zaraze koronavirusom. Radi se o prvom Francuzu koji je umro od koronavirusa. Imao je 60 godina, umro je u bolnici u Parizu. Zabilježena su i tri nova slučaja zaraze, te se sada ukupan broj oboljelih u toj zemlji popeo na 17.

U njemačkom okrugu Heinsberg savjetovano je da građani ne napuštaju svoje domove.

Njemac zaražen koronavirusom u bolnici u Duseldorfu i dalje je kritično.

Nakon što su Hrvatska, Austrija i Švajcarska u utorak izvijestila o prvim slučajevima koronavirusa koji je najvjerojatnije u svim slučajevima prenesen iz Italije, i Alžir i Brazil izvijestili su o prvim mogućim slučajevima prenosa bolesti iz Italije.

U Alžiru je otkriven prvi slučaj koronavirusa kod Italijana koji je doputovao u zemlju 17. februara i sada je u izolaciji. Prema alžirskom ministru zdravstva zdravstvenim vlastima naređeno je poduzimanje svih mjera predostrožnosti, prenio je Rojters.

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su i u Tajlandu, čime je ukupni broj zaraženih u toj zemlji narastao na 40.

Troje novozaraženih su tajlandski državljani i svi su članovi iste porodice. Dvoje od njih, 65-godišnji muškarac i njegova supruga, vratili su se s japanskog Hokaida. Treći pacijent je njihov unuk koji nije bio u Japanu.

Tajvan je potvrdio 32. slučaj koronavirusa, objavilo je tamošnje ministarstvo zdravstva. Pacijent ima 30 godina i strani je državljanin.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније