Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

21. 02. 2020. 20:37   >>  20:36

KORONAVIRUS

Ukrajinska ministarka u karantinu putnika iz Kine

Ukrajinska ministarka zdravlja, Zorijana Skaletska, odlučila je da se pridruži putnicima koji su iz Kine vraćeni u zemlju i stavljeni u karantin zbog novog koronavirusa, pošto je njihov dolazak izazvao paniku i nasilje mještana gradića gdje su smješteni.

"Stalno ponavljamo da je Ukrajina Evropa", rekao je danas predsjednik Volodimir Zelenski koji je osudio nasilje.

"Juče na trenutke je izgledalo nažalost kao da smo u Evropi Srednjeg vijeka", dodao je on.

Stanovnici gradića Novi Sanžari juče su se sukobili sa pripadnicima snaga bezbjednosti jer je grupa njih blokirala put u nadi da spriječi prolazak autobusa sa putnicima prema vojnoj bolnici gdje su prebačeni u preventivni karantin.

"Odlučila sam da se priključim tim ljudima. Provešću 14 dana sa njima u istoj zgradi i pod istim uslovima. Nadam se da će moje prisustvo smiriti mještane Novog Sanžarija kao i ostatak zemlje", rekla je ministarka.

Policija je juče morala da traži pojačanje zbog blokade i nasilja. U tim neredima je povrijeđeno devet policajaca i jedan demonstrant, dok su uhapšene 24 osobe.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je pojačalo bezbjednost u gradu od oko 10.000 stanovnika i dodalo da oko 400 policajaca patrolira oko vojne bolnice.

Iz Vuhana, gdje je izbila epidemija virusne upale pluća vraćeno je 45 Ukrajinaca i 27 drugih državljana. Ministarstvo zdravlja je navelo da niko od njih nema simptome bolesti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније