Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

20. 02. 2020. 20:22 >> 20:21
1

RODŽER STOUN

Trampov savjetnik osuđen na 40 mjeseci zatvora

Savezni sud osudio je danas Rodžera Stouna, dugogodišnjeg savjetnika američkog predsjednika Donalda Trampa, na tri godine i četiri mjeseca zatvora zbog optužbi koje uključuju laganje u istrazi o ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore 2016.

Savezno tužilaštvo tražilo je od suda da osudi Stouna na sedam do devet godina zatvora, ali je sudija Ejmi Džekson ocijenila da bi takva presuda "bila nepotrebna", prenosi Rojters.

Ona je, takođe, odbacila navode da je Stoun kažnjen zbog svoje lojalnosti predsjedniku.

"Njemu nije suđeno jer se zauzeo za predsjednika. Suđeno mu je jer je zataškavao za predsjednika", kazala je Džekson.

Stoun je u novembru prošle godine proglašen krivim jer je lagao Kongres i opstruirao istragu Predstavničkog doma o umiješanosti Trampa i Rusije u izbore 2016. godine.

On je negirao sve optužbe, navodeći da je postupak protiv njega politički motivisan.

Stounova karijera republikanskog operativca protezala se od doba skandala Votergejt iz ranih 1970-ih, do Trampove kampanje prije četiri godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније