Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

20. 02. 2020. 19:54 >> 19:54
1

PREKRAJANJE GRANICA

Netanjahu se odriče dijela Trampovog plana

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu odrekao se dijela mirovnog plana predsjednika SAD Donalda Trampa o prekrajanju izraelske granice na osnovu čega bi se više arapskih gradova pripojilo budućoj palestinskoj državi.

Netanjahu je izjavio za izraelski arapski novinarski sajt Panet da ta ideja nije relevantna.

"Moramo izbrisati ideju o transferu. Nema transfera. Neće biti transfera. Niko, ni Jevrejin, ni Arapin neće biti preseljen iz svog doma", rekao je izraelski lider.

U Trampovom planu predstavljenom u Bijeloj kući 28. januara "razmatra se mogućnost" da se takozvani Trougao, područje jugoistočno od Haife, blizu palestinskog grada Dženina na Zapadnoj obali, uključi u državu Palestinu ako se obje strane slože.

Stanovnici tog područja u kojem je 14 gradova i sela sa više od 260.000 izraelskih Arapa su protestovali protiv ideje da bi jednog dana mogli da žive u novoj palestinskoj državi.

Sugestijom u Trampovom planu se ne predviđa fizičko preseljenje žitelja Trougla već samo prekrajanje granica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније