Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

19. 02. 2020. 16:52   >>  16:49 1

ZBOG TRAMPOVIH TVITOVA

Glavni tužilac u SAD razmišlja o ostavci

Glavni američki državni tužilac Vilijam Bar razmišlja o napuštanju svoje funkcije zbog tvitova predsjednika Donalda Trampa o istragama Ministarstva pravosuđa.

Bar je to najavio osobama bliskima Trampu, ali ne i predsjedniku lično, piše Vašington post.

On bi mogao da podijeli svoja razmišljanja s ljudima bliskima Trampu u nadi da će predsjednik dobiti poruku i prestati da tvituje o istragama Ministarstva pravosuđa, dodaje list.

Bijela kuća i Ministarstvo pravosuđa nijesu odmah odgovorili na upit Vašington posta za komentar.

Tramp je juče kazao da ima potpuno povjerenje u Bara, koji je prošle nedjelje u intervjuu rekao da mu postaje nemoguće da radi posao uz Trampov običaj tvitovanja.

"Otežavam mu posao... s tim se slažem. Državni tužilac je čovjek velikog integriteta", rekao je Tramp novinarima.

"Vrijeme je da se zaustavi tvitanje o kaznenim predmetima Ministarstva pravosuđa. Ne mogu da radim svoj posao s konstantnim komentarima koji me potkopavaju", kazao je Bar za ABC News.

Iako je dao podršku Baru, Tramp je takođe pozitivno govorio o tvitovanju.

"Društveni mediji su mi jako važni, jer mi daju glas", kazao je.

Prošle nedjelje tužioci koji su vodili slučaj protiv Trampovog prijatelja Rodžera Stouna, koji je prošle godine proglašen krivim za ometanje pravde, zastrašivanje svjedoka i laganje Kongresu, predložili su sudu da Stounu odredi kaznu zatvora u trajanju od sedam do devet godina.

Tramp je na svom Tviteru napao takvu odluku, te kazao kako je ona nepoštena, a dan kasnije Bar i ostali visoki zvaničnici ministarstva, ujedno i glavnog državnog tužilaštva, odbili su preporuku četvoro tužilaca, jer bi ona, kako su utvrdili, bila neprimjerena.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније