Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

18. 02. 2020. 20:01   >>  20:00

POMAGALI VENECUELI

SAD uvele sankcije ruskom Rosnjeftu

SAD su uvele sankcije trgovinskom odjeljenju ruske državne naftne kompanije Rosnjeft zbog pomaganja Venecueli da zaobiđe embargo na izvoz nafte.

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa uvela je sankcije kompaniji Rosnjeft trejding i njenom predsjedniku Didijeu Kasamiru, što je dio diplomatsko-ekonomskog pritiska Vašingtona na socijalističkog predsjednika Venecuele Nikolasa Madura da se povuče s vlasti.

Venecuela je prošle godine uspjela da izveze stotine hiljada barela nafte uz pomoć Rosnjeft trejdinga, uprkos sankcijama koje su SAD uvele toj zemlji.

Visoki zvaničnici Trampove administracije upozorili su danas da bi bilo ko u svijetu ko posluje s kompanijom Rosnjeft trejding mogao da se nađe na udaru američkih sankcija.

Zvaničnici navode da očekuju da će nova mjera isključiti kompaniju Rosnjeft trejding iz globalnog finansijskog sektora.

SAD i više od 50 drugih država tvrde da Madurov reizbor za predsjednika 2018. nije bio legitiman i za predsjednika države priznaju opozicionog lidera Huana Gvaida.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније