Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

18. 02. 2020. 19:27   >>  19:33

NESTALI ČAMCI

Španija traga za migrantima kod Kanarskih ostrva

Španija traga za desetinama migranata koji su nestali u tri čamca na putu za Kanarska ostrva u Atlantskom okeanu, javila je danas španska pomorska spasilačka služba.

Avion Civilne garde traga za čamcima blizu ostrva Lancarote i Fuerteventura, kod sjeverozapadne afričke obale, navela je ta služba.

Ranije je spasilačka služba javila da traga za 143 migranta u pet brodova ali jedan se vratio u Daklu na obali Zapadne Sahare, a drugi je spasla Marokanska kraljevska mornarica. Kako je navedeno sada nije sigurno koliko migranata se nalazi na tri čamca koja se još vode kao nestala.

Vlasti su upozorene na nestale čamce juče popodne.

Helena Maleno, iz organizacije "Voking Borders" rekla je za AP da se vjeruje da su migranti, među kojima su žene i djeca, krenuli sa sjeverozapadne obale Afrike između petka i subote.

Iako je ukupan broj prelazaka mora ka Španiji opao za preko 50 odsto 2019. godine, dolasci preko opasne atlantske rute do Kanarskih ostrva su se udvostručili. Najbliža tačka na Kanarskim ostrvima je udaljena oko 100 kilometara od afričke obale. Prema Međunarodnoj organizaciji za migracije, najmanje 210 ljudi je umrlo na toj ruti prošle godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније