Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, objavila B.B. ]

18. 02. 2020. 18:26   >>  18:25

U TURSKOJ

Hapšenje još 228 osoba zbog povezanosti s Gulenom

Turski tužitelji koji istražuju vojsku i Ministarstvo pravosuđa naredili su hapšenje 228 ljudi zbog moguće povezanosti s mrežom islamskog sveštenika Fetulaha Gulena, za koju vlasti u Ankari tvrde da stoji iza neuspjelog pokušaja vojnog puča u Turskoj.

Kako prenosi turska državna novinska agencija Anadolija, iz Tužilaštva je u okviru istrage sprovedene u Oružanim snagama Turske naređeno hapšenje 157 ljudi, uključujući 101 službenika vojske.

U saopštenju se navodi da se istraga sprovodi u pokrajini Izmir i da obuhvata područje od ukupno 43 pokrajine.

Osim toga, tužitelji u Ankari naredili su hapšenje 71 osobe u okviru istrage o pristalicama Gulena u Ministarstvu pravosuđa, od kojih 33 trenutno radi u Ministarstvu.

Masovna hapšenja u Turskoj počela su nakon neuspjelog vojnog puča u 2016. godine, tokom kojeg je poginulo oko 250 ljudi.

Od 2016. godine uhapšeno je oko 80 ljudi, a oko 150 hiljada državnih službenika je otpušteno ili suspendovano.

Gulen, koji živi u Pensilvaniji od 1999. godine, negirao je bilo kakvu umiješanost u pokušaj vojnog puča.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније