Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

15. 02. 2020. 21:25 >> 21:27

TURSKA-RUSIJA

Nesuglasice zbog Sirije ne treba da ugroze odnose

Turska smatra da nesuglasice zbog Sirije ne treba da "ugroze" odnose sa Rusijom, posebno u oblasti isporuke ruskog protiv-vazdušnog odbrambenog sistema, izjavio je danas šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu, javila je turska televizija NTV.

Čavušoglu, koji je razgovarao sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom na marginama Bezbjednosne konferencije u Minhehu, ocijenio je sastanak kao "pozitvan".

Turski ministar je rekao da će delegacija njegove zemlje u ponedjeljak boraviti u Moskvi, nakon posjete ruske delegacije Ankari prije nedelju dana. Tada dvije delegacije nijesu prevazišle nesuglasice o Siriji.

"Nesuglasice o Siriji ne treba da ugroze tursko-ruske odnose. Situacija u sirijskoj provinciji Idlib (gdje su u toku sukobi) neće uticati na sporazum o S-400, ruskom protiv-vazdušnom sistemu odbrane", koji je Ankara kupila od Moskve uprkos protivljenju Vašingtona, dodao je Čavušoglu.

Rusija podržava sirijske vlasti, a Turska određene pobunjeničke grupe u Siriji. Međutim, te dvije zemlje i pored podrške različitim stranama, sarađuju u cilju rješavanja sirijskog konflikta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније