Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

15. 02. 2020. 23:31   >>  23:24 3

LAVROV

Varvarski međunarodni odnosi ugrožavaju čovječanstvo

Čovječanstvo, od kraja Drugog svjetskog rata, nije bilo tako ugroženo prijetnjama i rizicima kao danas, ocijenio je na bezbjednosnoj konferenciji u Minhenu ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je upozorio da danas u svijetu nedostaje zajedništvo u borbi protiv prijetnji i rizika kakve svijet nije vidio od kraja Drugog svjetskog rata, prenosi TAS.

"Serija strateških sporazuma o bezbjednosti i neširenju nuklearnog naoružanja demontrira se pred našim očima, smanjen je prag za upotrebu nuklearnog naoružanja, multipliciraju se regionalna krizna žarišta, a norme međunarodnog prava izlažu se podrugivanju", rekao je Lavrov.

On je dodao da se to prije svega odnosi na nasilno miješanje u unutrašnja pitanja suverenih zemalja, nelegalne sankcije i protekcionističke mere kojima se nipodaštavaju svetsko tržište i globalna trgovina.

"Međunarodni odnosi varvarizovani su do te mjere da narušavaju elementarni modus ljudskosti", istakao je Lavrov.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније