Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

13. 02. 2020. 21:52   >>  22:00

SUD U STRAZBURU

Španija neće odgovarati zbog odbijanja migranata

Evropski sud za ljudska prava danas je oslobodio Španiju odgovornosti iako je naložila "neposredni povratak" dva migranta, bez ikakve prethodne administrativne ili sudske procedure, iz njene enklave u Melilji, na sjeveru Maroka. Time je poništena prva odluka o tom slučaju donijeta 2017. godine.

Tom neočekivanom odlukom je izmijenjena praksa Suda čije je veće 3. oktobra 2017. godine dalo za pravo migrantima koji su podnijeli žalbu.

Po prvoj odluci, Španija je osuđena zbog kolektivnog vraćanja migranata.

U novoj odluci Sud navodi da "Španija ne može da bude odgovorna za odsustvo zakonskog postupka (migranata) u Melilji".

"Podnosioci žalbe (migranti) su se sami stavili u nezakonitu situaciju kad su 13. avgusta 2014. godine namjerno pokušali da uđu u Španiju tako što su prešli zaštitnu ogradu u Melilji na nedozvoljenim mjestima usred grupe sa mnogo ljudi, koristeći efekat mase i silu", piše u saopštenju Glavnog vijeća Suda u Strazburu, čije su odluke konačne. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније