Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

13. 02. 2020. 22:57 >> 22:55

NOVI NAPAD

Bolsonaro "Grinpis" nazvao otpadom

Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro nazvao je danas "otpadom" ekološku organizaciju "Grinpis" (Greenpeace) što je novi napad tog ekstremnog desničara na tu nevladinu organizaciju koja njegovu politiku o Amazoniji smatra štetnom.

"Ko je 'Grinpis'? Kakvo je to smeće koje se zove 'Grinpis'? To je otpad!", rekao je Bolsonaro novinarima u Braziliji.

Brazilski predsjednik je to odgovorio na pitanje o tome što "Grinpis" kritikuje obnavljanje rada Savjeta za Amazoniju, osnovanog 1995. godine radi koordinacije državnih mjera prema toj oblasti, ali godinama ne radi.

Brazilska vlada u utorak je odlučila da obnovi rad tog savjeta koji će biti pod nadležnošću potpredsjednika uz učešće 14 ministarstava. Međutim u tome neće učestvovati vlasti amzonskih područja što je izazvalo kritiku.

"Taj savjet nema plan, ni cilj, ni budžet. Neće se protiviti anti-ekološkoj politici vlade i nema za cilj borbu protiv sječe šuma", ocijenio je "Grinpis".

U prvoj godini mandata Bolsonara 2019. godine, sječa šuma je porasla za 85 odsto u odnosu na 2018. godinu.

Povećanje šumskih požara u avgustu i septembru u Brazilu izazvalo je zabrinutost međunarodne zajednice, ali je Bolsonaro te kritike ocijenio kao prijetnju suverenitetu Brazila u amazonskom području.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније