Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

13. 02. 2020. 22:19 >> 22:20
4

PUTIN

"Brak jedino moguć između muškarca i žene"

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je brak jedino moguć "između muškarca i žene" i dodao da podržava ideju uvođenja tog principa u Ustav.

"Brak je zajednica muškarca i žene", rekao je Putin na sastanku radne grupe koje je formirao Kremlj zbog ustavne reforme.

Putin je podržao ideju da to bude unijeto u Ustav.

"To je dobra ideja i treba je podržati. Samo treba razmisliti kako to sročiti i gdje", rekao je predsjednik Rusie poslije predloga konzervativne poslanice Olge Bataline da se Ustavom utvrdi da država podržava "tradicionalne porodične vrijednosti".

Batalina smatra da je porodica ugrožena zbog pokušaja uvođenja novih termina kao što su "roditelj broj jedan" i "roditelj broj dva".

"To nije fantazija, već stvarnost u nekoliko zemalja", rekla je Batalina koja predstavlja vladajuću stranku Ujedinjenu Rusiju u donjem domu parlamenta i ranije je podržala zakon kojim se zabranjuje "homoseksualna propaganda" u Rusiji.

Putin je rekao da dok god on bude bio predsjednik Rusije, neće biti "roditelja broj jedan" i "roditelja broj dva". "Imamo tatu i mamu", rekao je on.

Putin je u januaru izjavio da su neophodne izmjene Ustava iz 1993. i formirao radnu grupu od nekoliko desetina poslanika i drugih, zaduženu da pripremi ustavne amandmane.

Radna grupa je danas na sastanku s Putinom predložila da u Ustavu bude navedeno da je Rusija "Država koja stvara mir" ili "pobjednička država" u Drugom svjetskom ratu.

Mnogi analitičari smatraju da tim ustavnim izmjenama Putin priprema teren da sačuva svoj uticaj poslije 2024. godine, kada bude napustio predsjedničko mjesto.

Putin je rekao da cilj ustavne revizije nije "produžetak njegove vlasti" u Rusiji na čijem je čelu 20 godina.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније