Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

12. 02. 2020. 14:14   >>  14:13

RUSIJA

Dva pacijenta sa koronavirusom se potpuno oporavila

Dvoje kineskih državljana zaraženih novim koronavirusom koji su prošlog mjeseca primljeni u bolnicu u Rusiji u potpunosti su se oporavili i otpušteni su iz bolnice, objavili su ruski zvaničnici.

Izlaskom iz bolnice i drugog oboljelog pacijenta Rusija zvanično više nema slučajeve oboljelih od novog koronavirusa Kovid-19 na svojoj teritoriji, prenosi Frans pres.

Turista iz Kine koji je bio od 26. januara bio hospitalizovan u oblasti Zabajkalje u istočnom Sibiru otpušten je danas pošto je niz testova pokazalo da više nije zaražen.

"Potpuno je zdrav i ne predstavlja nikakvu opasnost za ljude oko njega", rekli su lokalni zdravstveni zvaničnici.

Ruski mediji objavili su video izlaska bivšeg oboljelog iz bolnice gdje mu šef bolnice Sergej Jurčuk čita izjavu u kojoj se navodi da je potpuno izliječen, i predaje mu flašicu vitamina. On je proveo dvije nedjelje u karantinu, i sada se vraća svojoj porodici u Čiti, glavnom gradu te ruske oblasti.

Juče je iz bolnice u oblasti Tjumen u zapadnom Sibiru otpuštena kineska studentkinja kojoj je takođe bio dijagnotikovan novi virus. Oba pacijenta su prema navodima ruskih zvaničnika imala blagi oblik ove bolesti.

Više osoba koje su bile u kontaktu sa ova dva pacijenta su i dalje u karantinu.

Rusija je 31. januara prijavila dva slučaja oboljenja koronavirusom.

Od početka epidemije koronavirusom ruska vlada je preduzela drastične mjere u borbi protiv širenja novog koronavirusa, zaustavila većinu vazdušnog saobraćaja sa Kinom, prekinula saobraćanje vozova koji povezuju Rusiju sa Kinom i Sjevernom Korejom i zatvorila rusku kopnenu granicu sa Kinom i Mongolijom.

Moskva je privremeno prekinula izdavanje radnih viza kineskim građanima i studentima koji su otputovali za praznik kineske Nove godine i zamoljeni su da ne nastavi svoje studije na ruskim univerzitetima do 1. marta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније