Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina business, Objavila: R.B. ]

12. 02. 2020. 22:35   >>  22:34 2

PALA ULAGANJA

Britanska ekonomija stagnirala na kraju 2019.

Britanska ekonomija stagnirala je u posljednja tri mjeseca prošle godine u očekivanju raspleta političkih nesuglasica u vezi sa Bregzitom.

Službeni podaci pokazali su da su aktivnosti u četvrtom tromjesečju stagnirale u odnosu na prethodna tri mjeseca kada su porasle 0,5 odsto.

Na godišnjem nivou britanski bruto domaći proizvod (BDP) u posljednja tri mjeseca prošle godine porastao je 1,1 odsto, prenosi HRportfolio.

Potrošnja domaćinstava, glavni pokretač ekonomskih aktivnosti u većem dijelu postreferendumskog perioda, rasla je najsporije u četiri godine i povećala se za slabih 0,1 odsto.

Poslovna ulaganja pala su jedan odsto, najsnažnije od kraja 2016. godine.

Industrijska proizvodnja smanjila se na godišnjem nivou 2,5 odsto, što je njen najveći pad od trećeg tromjesečja 2013. godine.

Podatak odražava obustavu rada u fabrikama automobila u novembru, kada se Britanija suočila sa mogućnošću Brexita bez sporazuma.

U cijeloj prošloj godini britanska ekonomija ipak je blago ubrzala, na 1,4 odsto.

U 2018. godini porasla je 1,3 odsto.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније