Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

09. 02. 2020. 11:40   >>  11:39

U BRITANIJI

Zbog oluje otkazani vozovi, letovi, trajekti

Širom Velike Britanije danas su otkazani vozovi, letovi i trajekti i izdata upozorenja zbog oluje sa vjetrovima uraganske snage do 129 kilometara na sat.

Najmanje 10 željezničkih kompanija u Britaniji izdalo je upozorenja da se ne putuje, a gotovo 20 drugih su najavile kašnjenja jer se očekuje da će jak vetar danas oštetiti električne vodove i zakrčiti željezničke pruge zbog slomljenih grana i drugih predmeta.

Londonski aerodrom Hitrou i nekoliko aviokompanija odlučili su danas da spoje više letova da bi se smanjio broj otkazanih zbog jakog vjetra.

Britiš ervejz nudi svojim putnicima izmjene na domaćim i evropskim letovima iz Hitroua, Getvika i London sitija. Kompanija Virdžin erlajns je otkazala neke letove.

Oluja Kjara, kojoj je ime dala britanska nacionalna meterolološka agencija, donosi i jaku kišu te je agencija izdala 22 upozorenja na poplave, a pojačanu pažnju za 149 mjesta.

Na mostu Hanber blizu mesta Hal u sjevernoj Engleskoj ograničen je saobraćaj zbog jakog vjetra, zabranjen je prolaz visokih kamiona i vozila sa prikolicom.

Zbog visokih talasa u Irskom moru nekoliko trajektnih kompanija otkazalo je više polazaka. U Londonu je takođe otkazana trka na 10 kilometara u kojoj je trebalo da učestvuje 25.000 trkača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније