Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ b92.net ]

09. 02. 2020. 08:52   >>  08:52 1

KRAJ DRAME

Ubijen vojnik sa Tajlanda, usmrtio 26 ljudi

Tajlandske bezbjednosne snage ubile su vojnika koji je u ubilačkom pohodu u gradu Nakon Račesima ubio 26, a ranio 52 osobe, saopštili su zvaničnici.

Tajlandski ministar javnog zdravlja Anutin Čarnvirakul potvrdio je da je vojnik ubijen u tražnom centru Terminal 21, prenosi Rojters.

"Hvala policiji i vojsci što su okončale ovu situaciju. Napadač je ubijen!", naveo je on na Fejsbuku, što su potvrdile i vojska i policija.

Policija je osumnjičeno indentifikovala kao 32-godišnjeg vojnika Džakrapantu Toma.

Napad je počeo u subotu oko 15 časova po lokalnom vremenu, kada je vojnik zapucao u jednoj kući, prije nego što je otišao u vojni kamp, a onda u tržni centar, objavljujući poruke na Fejsbuku za to vrijeme.

Narednik Džakrapanta Toma ubio je svog zapovjednika i još dvoje ljudi, pa ukrao oružje iz vojnog kampa, rekao je portparol Ministarstva odbrane za BBC.

Osumnjičeni se potom odvezao do centra grada i ušao u tržni centar, podsjeća Tanjug.

Lokalni mediji objavili su i snimak vojnika kako izlazi iz automobila ispred tržnog centra i puca, dok ljudi bježe.

AP prenosi da je motiv za napad spor oko zemlje.

Vojnika su ubile vojne snage nakon cjelonoćne opsade tržnog centra Terminal 21 u tom gradu, udaljenom oko 250 kilometara od glavnog grada Bangkoka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније