Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1, Objavila: R.B. ]

05. 02. 2020. 20:59   >>  20:59

NOVA UPUTSTVA

Britanskim diplomatama zabranjeno da koriste riječ "Bregzit"

Britanski Foreign Office objavio je nova uputstva o jeziku koji zaposleni koriste kada govore o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, a među zabranjenim riječima je i sam Bregzit, piše britanski list Gardijan.

Prema pojedinim izvještajima, pored riječi Bregzit, zaposlenima nije dozvoljeno da koriste određene riječi i fraze, kao što su "period sprovođenja", "ishod bez sporazuma" ili "posebno partnerstvo".

"Bregzit je završen, tako da ne koristimo taj termin. Sačuvajte to kao istorijski događaj koji se dogodio 31. januara 2020. godine", navodi se u odredbi.

U novim uputstvima piše da ne treba koristiti fraze "sa sporazumom ili bez sporazuma", prenio je Sputnjik. Pored toga, nije dozvoljeno koristiti riječ "partnerstvo" kada se govori o odnosima sa EU u budućnosti.

Velika Britanija zvanično je napustila EU 31. januara, čime je završen proces započet nakon referenduma o Bregzitu u junu 2016. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније